Τράπεζες über alles

Robert-frank-03Μπορεί η εφαρμογή των νέων περικοπών και των νέων εξοντωτικών μέτρων να έχει αναβληθεί για μετά τις εκλογές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθούν στο μαντρί και οι τελευταίοι ιδανικοί αυτόχειρες-ψηφοφόροι, αλλά για κάποιους άλλους η μέριμνα είναι ολοκληρωτική, ανεπιφύλακτη και αδιάλειπτη.

Με περισσή σπουδή, και μόλις 8 ημέρες πριν τις εκλογές, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου την παροχή κονδυλίων 18 δις ευρώ στις τράπεζες (μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), προκειμένου αυτές να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη χρηματοδότησή τους.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο από το in.gr (27/34/2012), τα κεφάλαια θα δοθούν (στα πλαίσια της συμφωνηθείσας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών) με τη μορφή ομολόγων του EFSF και στη συνέχεια θα αντικατασταθούν με κοινές μετοχές ή μετατρέψιμα ομόλογα, ανάλογα με τις τελικές αποφάσεις ως προς τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης.

Μπορεί πολλοί έλληνες να βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης και να αυτοκτονούν από απόγνωση, αλλά για κάποιους το πάρτυ συνεχίζεται.
Ωσπου να αποφασίσουν οι έλληνες να πούν το μεγάλο όχι. Η, ακόμη καλύτερα, το μεγάλο ναί

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: