Ακήρυχτος πόλεμος

sebastiao-salgado-disputeΟι ειδήσεις έρχονται πιά με ρυθμό καταιγιστικό. Πριν προφτάσει να στεγνώσει το προηγούμενο αίμα, προστίθεται νέο. Καιρός πια να το παραδεχθούμε. Πρόκειται για ακήρυχτο πόλεμο στην κοινωνία. Εχουμε χρέος ν’ αντισταθούμε.

Τελευταίο κρούσμα αυτών των ημερών είναι η αυτοκτονία του 38χρονου λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκου Παλυβού, η κηδεία του οποίου έγινε σήμερα το απόγευμα στο Χαλάνδρι. Ο Νίκος είχε εκλεγεί εδώ και 2 χρόνια στην θέση του λέκτορα, όμως λόγω του παγώματος προσλήψεων παρέμενε αδιόριστος.
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=192817&acpn=2#comments

Την προηγούμενη εβδομάδα πάλι, μια 26χρονη μητέρα βρέθηκε από τα δύο της παιδιά (3 και 5 ετών) απαγχονισμένη στο υπνοδωμάτιο της οικίας τους στο Σχηματάρι…
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=192020
Λίγες ημέρες πριν τον Σάββα Μετοικίδη αυτοκτόνησε 54χρονος λογιστής από το Ηράκλειο, έχοντας αφήσει σημείωμα στο οποίο σύμφωνα με ρεπορτάζ έγραφε : “Δε μου αρέσει η ζωή που μας αναγκάζουν να ζούμε. Συγνώμη αν προκάλεσα αναστάτωση.”.

Ομως οι αυτοκτονίες δεν είναι μόνον ελληνικό φαινόμενο. Και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες πάνω στις οποίες προσφάτως ενέσκηψε η κρίση, τα πράγματα οξύνονται καθημερινά:

Κύμα αυτοκτονιών λόγω της κρίσης συγκλονίζει την Ιταλία

Η οικονομική κρίση οδήγησε στην αυτοκτονία είκοσι τρεις επιχειρηματίες από την αρχή του 2012

Άλλες δύο αυτοκτονίες στην Ιταλία αποδίδονται στην οικονομική κρίση

Η πρώτη αντίδραση στις παραπάνω ειδήσεις είναι η οργή.

Ομως η οργή δεν είναι λύση. Από μόνη της δεν μπορεί να δώσει διέξοδο. Χρειάζεται καθαρό μυαλό. Νηφαλιότητα. Να αντιληφθούμε τον ακήρυχτο πόλεμο. Να αναγνωρίσουμε τον εχθρό. Να επιλέξουμε συμμάχους και να οργανώσουμε την πολιτική μας αντεπίθεση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: